Hem / Gör det själv / Måla / Hur måla utemöbler

Måla utemöbler

Ge dina utemöbler ett lyft

Är du trött på dina gamla utemöbler och vill ge dem nytt liv? Med rätt färg och teknik kan du förnya dina utemöbler och få något gammalt att kännas nytt och fräscht! Hos Nordsjö har vi allt du behöver för att måla om utemöbler och skapa en trivsam utemiljö. Låt oss guida dig genom processen!

blå stol
grå bänk

utemöbler

Så lyckas du måla utomhusmöbler

Att måla utemöbler behöver inte vara komplicerat. Följ dessa steg för att lyckas.
Steg 1: Förberedelser

 

  • Rengör möblerna: Använd en borsta med såpvatten.
  • Slipa ytan: För en jämn och fin yta.
  • Grundmåla om nödvändigt:

Steg 2: Välj rätt färg

  • Färg till utemöbler: Vi har ett brett sortiment av färg som passar dina behov. Till utemöbler rekomenderar vi Nordsjö One Door & Window. Se våra utomhusfärger här.

Steg 3: Måla

  • Måla utemöbler med sprayfärg eller pensel: Beroende på yta eller preferens.
  • Låt torka: Följ anvisningarna på färgburken.

Steg 4: Finishing Touches

  • Lacka eller behandla trämöbler utomhus: För extra skydd och lyster

Lacka utemöbler

Lacka utemöbler är ett utmärkt sätt att ge dina möbler extra skydd och glans. Det hjälper till att bevara färgen och gör rengöring enklare. Hos Nordsjö idé och design är hållbarhet viktigt, och vi erbjuder produkter som hjälper dig att förvandla gammalt till nytt. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Sammanfattning

Att måla om utemöbler är ett roligt och givande projekt som kan förvandla din trädgård eller balkong. Oavsett om du vill måla utemöbler med linoljefärg eller använda sprayfärg, har vi produkterna och expertisen för att hjälpa dig lyckas. Besök oss på Nordsjö och låt oss hjälpa dig att skapa din drömträdgård!

utekök